Sex Forever – pornófilmek a Budai Várbarlangban

A Várbarlangban az illegális rendezvényekkel egy időben szintén illegális formában, azaz engedély nélkül, illetve a bevételeket elsikkasztva indultak meg éjszakai filmek kategóriájába tartozó filmforgatások.

Örömök a mélyben mindörökké - Budai Várbarlang.  Pornófilm-forgatások a Budai Vár-barlangban
Örömök a mélyben mindörökké – Budai Várbarlang

A filmek jó ideig láthatóak voltak az erotikus filmeket sugárzó nemzetközi tévécsatornákon. Az egyik film olaszországi forgalmazásban DVD-n is megjelent Sex Forever címmel. A film Várbarlangban forgatott részlete extrém körülmények között készült. A forgatások végén a szereplőkön kívül az operatőrök, világosítók, valamint maga a rendező is nekivetkőztek, és a Szentháromság tér alatti barlangtermekben a filmforgatás orgiába torkollott.

A pornófilm-forgatások átterjedtek más – szintén a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósághoz (DINPI) tartozó – budai barlangokra is.

Az egyik szervező barlangász A.P., a másik pedig (L. Sz.) megbízást kapott a Budai Várbarlang európai uniós projektjében, amelyet a Budavári Önkormányzat– DINPI konzorcium bonyolított le, teljesen feleslegesen elherdálva az uniós forrásokat.