Panoptikum Budai Vár-barlang Változások

A Budai Vár-barlang Panoptikum kiállítás tekintetében 2020. január elejéig fontosabb változások lépnek életbe.

1. A Kiállítás neve hivatalosan és egységesen: PANOPTIKUM*, ahogy az már a TripAdvisorLonely Planet stb. utazási portálokon, illetve a főbejárati táblán is szerepel.

Budai Várbarlang (DINPI) Panoptikum Budavári Labirintusként hirdetve

Budavári Labirintus védjegy, védjegyoltalmát meghosszabbították 2029-ig. S ahogy a törvényben és az ítéletekben, nem csupán a szóösszetétel szerint, hanem a megtévesztésre alkalmas formákra is tekintettel (rövidülés, helyhatározós összetétel, kis és nagy betűk stb.)

2. A magyar jogszabályoknak megfelelően csak csoportos, vezetett séták lesznek (magyar és angol nyelven), vagyis az egyéni séták megszűnnek.

„Minden túra- és látogatócsoporthoz 1 fő – illetve a 40 fő létszámot meghaladó csoport esetében 2 fő – barlangi idegenvezetőt, vagy vagy más megfelelő képzettségű, a szükséges szakmai ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező szakvezetőt biztosítani.”

3. Ennek megfelelően, valamint a szerzői jogokra való tekintettel is megszűnnek az esti “OLAJLÁMPÁSSAL A LABIRINTUSBAN” és bezár a „SÖTÉTSÉG LABIRINTUSA” is.

4. Az engedély nélküli, a világörökséghez méltatlan, fikcióra, tehát nem a történelmi valóságra épülő DRAKULA KIÁLLÍTÁS szintén kivezetésre kerül, a honlapról az erre vonatkozó részek már törölve is lettek.

*A kiállítás teljes neve: Panoptikum – Budai Várbarlang. Felügyeleti szerv: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. Hungary, Budapest, Költő u. 21, 1121.

https://www.eventbrite.com/e/varbarlang-panoptikum-tickets-84168980687#