Nagy Gábor Tamás polgármester pince-ár-szinten lakik a Budai Várban

Nagy Gábor polgármester pince-szint-áron lakik a Budai Várban
Nagy Gábor polgármester pince-szint-áron lakik a Budai Várban

Ez egy nagyobb összefüggés mellékszála. Kedvelt téma a sajtóban az I. kerületi polgármester ingatlanmutyijai. Az esetek többségében összehasonlításként a piaci árakat veszik alapul.A csatolt PDF viszont rámutat, hogy a kt. határozatokat is érdemes összevetésül megvizsgálni.

Ebben a Nagy Gábor Tamás által előterjesztett határozatban egy pinceszint bérbeadásról van szó a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) számára. A 174 m2 pinceszint bérlet díja 720.911 Ft/hó + ÁFA. Ebből lejönnek a kedvezmények, így a helyiség-együttes bruttó bérlet díja 228.890 Ft/hó, azaz kb. 1.300 Ft/m2.

Vagyis a polgármester, családtagjai és elv-barátai valóban kevesebb vagy töredék áron laknak (és persze nem pincében) hanem rendes, várfelszíni polgári ingatlanokban.

A ma már bulvárhírnek számító mutyiknál fontosabb, hogy a Várbarlang látogatásához amúgy is szolgalommal rendelkező DINPI-nek egyáltalán miért kell fizetnie bérleti díjat. A két mosdóért?

Egy biztos, az ún. Várbarlang séták borítékolhatóan veszteségesek lesznek. A programok bevezetése közben hirtelen hozott bérleti díj pedig mintegy padlóra küldi a DINPI-t. Vélhetően még a fogadótér bérleti díját sem tudják majd kitermelni.