A Budavári Labirintus bezárt!

A Budavári Labirintus | Labyrinth of Buda Castle kiállításai  bezártak.  

Tartalmait és adatait azonban a Wikipédián és a Google-n folyamatosan manipulálja a DINPI Vár-barlang  (Drakula Panoptikum) üzemeltetői, illetve a Drakula-bizniszben érdekelt személyek.

A Google LABYRINTH / LABIRINTUS-sal kapcsolatos információi tévesek vagy szándékosan hamisak. A magyar Google alkalmazottak (a Google Cégem és a Google Maps) hirdetése valótlan. Drakula, Vlad Tepes soha nem volt a Budai Vár Kiállítások Labirintusa része. Drakula soha nem volt börtönben a Budai Várban, főleg egy barlang üregben, lyukban. Ez csak idegenforgalmi trükk a külföldi turisták félrevezetésére.

A Budavári Labirintus (védjegy!) nevével a bírósági eltiltások ellenére mindenféle formában visszaélnek; az elkövetők még a Budavári Labirintus honlapjait és Facebook-oldalait is behekkelték a saját Goggle információs paneljeibe. Mindez az átlagosnál nagyobb körültekintést kíván meg a látogatóktól.

Az engedély nélküli “Drakula Kamra” a Budai Várbarlangban – amelyet ráadásul jogellenesen Labyrinth of Buda Castle névvel hirdettek  – az illetékes szervezetek határozata alapján véglegesen bezárt (látszólag).  

A Budavári Labirintus - Labyrinth of Buda Castle kiállításai- 2011-ben bezártak a Budai Várban bezártak a Budai Várban, d e a magyar Wikipédián a védjegy- és szerzői joggal visszaélnek
A Budavári Labirintus – Labyrinth of Buda Castle kiállításai- 2011-ben bezártak a Budai Várban bezártak a Budai Várban, d e a magyar Wikipédián a védjegy- és szerzői joggal visszaélnek


Budai Vár-barlang - Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI)  – Panoptikum -Várbarlang az egykori Budavári Labirintus kiállításainak helyén, az illegális Drakula Kamrával.
Budai Vár-barlang – Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) – Panoptikum -Várbarlang az egykori Budavári Labirintus kiállításainak helyén, az illegális Drakula Kamrával.

A Budai Vár-barlang és a Budavári Labirintus

A budai vár alatti barlang- és pincerendszerben két nagyobb látogatójárat található: a Budai Vár-barlang és a Sziklakórház.

A Budai Vár-barlang további két részre tagolódik: az ún. Természetvédelmi járatrendszerre és az Idegenforgalmi szakaszra. Az utóbbiban kaptak helyett 1983-2011 között a Budavári Labirintus kiállításai, amelyek mindmáig a várfelszín alatti területek legmeghatározóbb kulturális turisztikai látványosságai voltak. A Budavári Labirintus (Labyrinth of Buda Castle) révén vált a pincerendszer először országosan, majd világszerte ismertté.

Ugyanakkor a Budavári Labirintus és Budai Vár-barlang nem azonosak (!). A Budai Vár alatti barlang- és pincerendszer hivatalos neve: Budai Vár-barlang. A Budavári Labirintus ennek csak egy részén működött. A Budavári Labirintus A Budai Várbarlanggal ellentétben nem földrajzi név, hanem a kiállítás-együttes, illetve kulturális és szellemi értékek védjegyoltalmat élvező együttese, vagyis márkanév (trademark).

A Budai Vár-barlang, Budavári Labirintus és Várbarlang, valamint a Sziklakórház


A Budai Vár-barlang és a Várbarlang

A Budai Vár-barlang és Várbarlang nem azonosak. Az utóbbi a Budavári Önkormányzat által a budai vár-barlang- és pincerendszerből  jogellenesen leválasztott terület. A Várbarlangot 1997 áprilisában nyitotta meg a  Budavári Önkormányzat. 1998-tól az érdektelenség, valamint a magas működési költségek miatt már csak időszakosan volt megtekinthető, 1999 őszén pedig teljesen bezárt. Ezt követően a nagyközönség és a sajtó elől elzárt területet különféle visszaéléseket elkövető csoportok vették birtokba, s a Várbarlang a fekete gazdálkodás terepe lett.

A Budai Vár-barlang leírása, története